Pàgines

dijous, 28 de febrer del 2013

Missió: No xoquis!

Hem instal·lat un nou sensor, el d'ultrasons. Aquest pot calcular la distància a un obstacle, i el provarem per fer que el robot s'aturi sol abans de xocar amb una paret. No ha estat gaire difícil, ens n'hem sortit gairebé a la primera:



Sincronitzem-nos

Després d'instal·lar un sensor de so i praticar una mica, ens hem proposat un repte conjunt: aconseguir que els quatre robots responguin alhora a una ordre sonora.

El primer exercici ha consistit en fer que els robots arrenquin alhora i que s'aturin tots en sentir un soroll (picada de mans):


com que no ens hem posat d'acord a l'hora de calibrar els sensors, alguns responen abans que els altres.  Un cop hem entès que no pot programar cadascú pel seu compte i presos els acords que toquen, aconseguim l'objectiu:


I ara compliquem una mica més la missió: els robots han d'esperar una ordre sonora per començar moure's i esperar un altre so abans de retrocedir. Com sempre, cal experimentar:


fins que de nou aconseguim l'objectiu:





Missió: parking

La primera missió que hem treballat avui ha estat fer aparcar el robot. Calia que es situés correctament per aparcar marxa enrere en un espai delimitat per dos obstacles, fent que emetérs un soroll mentre reculava. Per no atabalar-nos entre tant soroll, hem posat el volum al mínim.

Cada grup ha anat al seu ritme, i les coses mai surten al primer intent:

ni al segon
però al final ens en sortim:

Tots aconseguim l'objectiu amb aparcaments perfectes:




dijous, 21 de febrer del 2013

Primers moviments del robot

Ja sabem programar les funcions bàsiques de moviment del robot, i comencem a experimentar. Les primeres missions són senzilles.


Un repte senzill, descriure una corba:



Mica en mica es va complicant. Cal aconseguir que el robot descrigui un quadrat perfecte, i primer s'ha de pensar en la programació:




Les coses mai surten a la primera, cal experimentar:



Els girs s'han de calcular amb precisió:


I estàvem tant ocupats que ens hem oblidat de gravar la missió acabada!









dijous, 7 de febrer del 2013

Comença el projecte de Robòtica!

7 de febrer de 2013

Avui hem començat el projecte de Robòtica! La primera feina ha estat obrir les caixes de material que ens han arribat, conèixer els diferents tipus de peces i com ens organitzarem.






I després d'una mica d'observació, comencem a muntar el primer prototip de robot. Serà un model estàndard de Lego, que farem seguint les instruccions del manual.





El procés ha estat laboriós però tots ens n'hem sortit: